woensdag 31 oktober 2007

Wat een puinhoop

Veel is er niet meer van over, als je de foto zo bekijkt. Dit is de Elleboogkerk in Amersfoort, het 'voormalige' Armando-museum. Wat een puinhoop hé, zo'n overzicht na de brand. Deze foto kreeg ik gisteren onder ogen, te zien op de website van Connie Meslier: http://www.meslier.nl/
Tja, wat moet je daar nu van zeggen? Niets eigenlijk, want wat je ziet aan hout, is allemaal zwart geblakerd. Zelfs niet meer geschikt voor openhaard-hout. De buitenmuren van de kerk staan nog maar amper overeind. Je kunt ook niet meer naar binnen, want er is nog maar weinig te vinden. Alles was zich binnenin bevond, is in één verwoestende 'veldslag' verdwenen. Het meeste van de waardevolle inhoud is definitief verloren. Dan besef je verbijsterd dat er nog maar weinig van over is. Het gebeurt zomaar en je hebt alleen maar het toekijken...Toch is er wel een beetje perspectief:
Het Armando Museum gaat na de verwoestende brand van 22 oktober jl. in een andere setting verder en exposeren in de St Aegtenkapel in Amersfoort, op een steenworp afstand van de museumruïne aan de Langegracht.
Op 3 februari 2008 opent de expositie Armando in de St Aegtenkapel. De acht schilderijen uit de kerncollectie van het Armando Museum, die behoed werden voor de brand doordat ze zich in het externe depot van het museum bevonden, vormen het uitgangspunt voor deze nieuwe tentoonstelling.

Zie: http://www.armandomuseum.nl/
Foto: Conny Meslier fotografie http://www.meslier.nl/

©Matthijs, 31 oktober 2007
Ik vind het fijn als je een reactie achterlaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten